Weingartner aflivet

Onsdag formiddag måtte vi aflive avlshingsten Weingartner, der havde brækket et lårben i løbet af natten.

Weingartner

-Jeg forstår ikke, hvordan det har kunnet lade sig gøre. Da jeg kom ud i stalden til morgen, kunne Weingartner dårligt stå på benene, og min sambo, Lene, der er dyrlæge, kunne konstatere, at han havde brækket et lårben. Derfor var der ingen anden udvej end at aflive hingsten, siger Niels Jørgen Jensen, Stutteri Shadow.

Weingartner fra kom fra Broline Stutteri til Stutteri Shadow i år, og han nåede at betjene seks hopper, hvoraf de fire er konstateret i fol.

-Der var flere på vej til ham, og dem kan vi også betjene, men det bliver med frossen sæd, siger Niels Jørgensen Jensen.

Weingartner, der er født i 2009, er efter Donato Hanover – Inspired Society v. Self Possessed, og blev i 2010 under navnet Inspired by You solgt for 170.000 dollars til hesteejere hos Jimmy Takter.

Navnet blev ændret til Weingartner – opkaldt efter en kendt amerikansk travjournalist, Ken Weingartner.

Som 2-åring havde Weingartner sin bedste sæson – han vandt en overraskende sejr i Peter Haughton Memorial med Johnny Takter i sulkyen og han vandt også det canadiske storløb, Champlain Stakes.

Som 3-åring kunne Weingartner ikke følge resultaterne op fra 2-års sæsonen, og samme år blev han solgt til Broline for at gå i avlen.

Det blev i alt til 13 starter, der resulterede i 3 sejre, 2 anden og 1 tredjeplads, en indtjening på 290.206 dollars og rekord 1.11.5.

I Sverige blev Weingartner kåret med 81 points og vurderet til at have en høj avlsværdi.

Herhjemme fandt Weingartner ikke i den danske avlskommissions smag, idet han blot fik tildelt 60 points!

Det skal dog siges, at til forskel fra den svenske avlskommission, som vurderede Weingartner på afstamning og resultater, mens man i Danmark vurderede ham på afkom.

Weingartners bedste afkom er den svenske Assualt, der tirsdag aften vandt et montéløb på Solvalla med 100.000 SEK i førstepræmie.

6-årige Assault har i alt tjent 944.185 SEK.

I Norge topper hoppen Glühwein (født 2014) med 923.000 NOK – hun vandt Norsk Hoppe Kriterium, men også Amarone Classic fra samme årgang har været god med en indtjening på 512.207.

Alle tre afkom som Weingartner har her i Danmark i startberberettiget lder har startet – flest penge har Certainly a Winner tjent med 60.746 kroner.