Dominion Beach kåret i DTC

Onsdag havde vi besøg af Dansk Travsports Centralforbunds Kåringskommision, der vurderede vor nye avlshingst, Domion Beach.

Her følger kåringsbeskrivelsen:Dominion Beach kaaret

DOMINION BEACH (US)

e. Muscle Hill (us) – Windylane Hanover (us) v. Lindy Lane (us)

3,10,1ak, 1.797.880 skr. – 40 st. 8 – 6 – 2.

Afstamning (14 point + 13 point) Faderen er den amerikanske Championhingst Muscle Hill. Hingstens ældste afkom er født i 2011, og den har allerede i 2 ud af 4 mulige årgange bragt Hambletonian-vinderene – Trixton & Marion Marauder. Moderen er den tre dobbelte Verdensrekordholderinde Windylane Hanover 09,9ak, $1.155.231 – vinder af bl.a. Hambletonian Oaks. Mor til tre afkom med rekord 1:10 – Dominion Beach samt Muscle Diamond og Food Money.

Præstationer (23 point) Dominion Beach løb som 2- & 3-åring i USA, primært i Stakes. 25 starter indbragte 6 sejre – en 3-års rekord på 1:10,1ak samt $174.301. De mest meriterende sejre blev vundet i Champlain Stakes, som 2-åring og Charles Smith Memorial, som 3-åring. Efter import til Sverige har hingsten sejret yderligere 2 gange.

Eksteriør (7 point) Stangmål: 159 cm. Kryds: 158 cm. Længde: 159 cm. Middelstor hingst af ædel type. Kønt hoved, velansat passende lang hals. Middellang skrå skulder og velmarkeret manke. God overlinie. Velformet kryds med god lårmuskulatur. Velstillede lemmer. Snævre hove med balleforskydninger for og bag. Bevægelsen let men halt højre for. Hingsten udviste et særdeles godt temperament ved fremstillingen.

Veterinærstatus (5 point) Ingen røntgenologiske anmærkninger.

Subjektiv vurdering af holdbarhed (7 point)

Fremstillingsresultat 69 point – Kategori B