The Liquidator død

Vores avlshingst The Liquidator er pludselig død på grund af tarmslyng.

Det var lørdag formiddag at The Liquidator pludselig blev syg.The Liquidator

-Jeg havde som sædvanligt fordret ham om morgen, og han sidste sit foder op som normalt, fortæller Niels-Jørgen Jensen

– Jeg lukkede ham i folden, men da jeg nogle timer senere tog ham ind, var det tydeligt, at der var noget galt. Jeg fik fat i dyrlægen, der kom omgående og forsøgte at behandle ham, men hingsten fik det dårligere, og vi besluttede at jeg skulle køre ned til Schougaard på Nørlund Hestehospital med ham. Der var imidlertid ikke noget at stille op, og The Liquidator døde dernede, siger Niels-Jørgen Jensen.

-Der har været delte meninger om the Liquidator som avlshingst, men for mig var han ikke bare en hest., fortsætter Niels Jørgen Jensen. – Han vrinskede, når jeg kom ud i stalden om morgen, og når jeg trak ham i folden gik han tæt op af mig, så det bliver et savn, at han ikke står ude i stalden mere.

Niels Jørgen Jensen ejede The Liquidator sammen med Carl Erik Graunkær, og hingsten var forsikret.

The Liquidator, der var født i 2004, har virket i dansk traveravl siden 2008, og er iflg. Trav.dk blevet fader til 149 færdigindregistrerede føl – hertil kommer 2015 årgangen.

I 2016 har The Liquidator bedækket 22 hopper g i 2016 vil han være tilgængelig på frossen sæd

The Liquidators mest vindende afkom var hoppen Tiramisu 1.12.9 – 373.20 kroner, mens hans oftest sejrende er Touch My Shadow, der foreløbig har vundet 12 sejre.

Måske The Liquidators mest lovende afkom nogensinde er den kun 2-årige Bali, der har sat rekord 1.15.0 og tjent 114.157 kroner. I samme årgang findes også Brasil, der nyligt vandt Opdrætnings Consolation 1.17.0a/2000 m og nu er solgt til Norge.

Afstamningsmæssigt repræsenterede The Liquidator nogle af de bedste blodlinjer i verden, og det var derfor ikke så mærkeligt, at han blev den dyreste plag i sin årgang, der blev solgt på en offentlig auktion i 2005 med 270.000 dollars

Moderen til The Liquidator, Dream Valley OM kostede som åring 195.000 dollars. Hun er datter af legendariske Valley Victory, mens hendea moder er Crown Dream ved Speedy Crown. Dermed er Dream Valley OM helsøster til Hambletonian-vinderen m.m., Victory Dream, der med få afkom også har slået sit navn fast som avlshingst – fader til bl.a. Hambletonian-vinderen Self Possessed. Dream Valley OM er i øvrigt helsøster til moderen til Dream Vacation.

Dream Valley OM var en fin væddeløber, der satte rekord 1.11.4 og tjente 590.000 dollars.

The Liquidator indledte sin løbskarriere som 3-åring – i sit prøveløb noteredes han for 1.13.8. The Liquidator satte rekord 1.11.1 som 3-åring. Som 4-åring vandt The Liquidator tre gange og satte rekord 1.10.7 (time trial) – fire gange løb han 1.11.5 eller bedre. I karrieren var The Liquidator nummer et, to eller tre i 16 ud af 21 starter.

Stutteriet har et antal doser frossen sæd efter The Liquidator, der kan benyttes i 2016. Er du interesseret så er det allerede nu en god idet at kontakte Niels Jørgen Jensen på 20 87 02 15