Verdensrekordholder på Shadow


 

Den 11-årige Muscles Yanke-søn, Muscle Bound, der i 2006 satte verdensrekord  for 4-åringer,med 1.10.5, vil i 2013 blive opstaldet til bedækning på Stutteri Shadow.

–        Vi har forhandlet om denne eget spændende hingst i lang tid, men nu er brikkerne endeligt faldet på plads, siger Niels Jørgen Jensen, Stutteri Shadow.

Muscle Bound har ikke blot en guldrandet afstamning, men har selv en stærk væddeløbskarriere at henvise til på begge sider af Atlanten

I USA var han blandt de bedste i sin årgang og var finale-deltager i såvel Stanley Dancer Memorial som The Hambletonian Stake.

I alt startede Muscle Bound 21 gange som 2- og 3. åring i USA og vandt 5 sejre, 4 anden og 2 tredjepladser og tjente195.724 dollars.

Hans bedste vindertid er 1.11.5, men placeret har han i USA løbet 1.10.2.

Men vinderrekorden blev bedre efter Muscle Bound kom til Europa.

En skøn juli-aften på Jägersro, satte Muscle Bound med Björn Goop i sulkyen verdensrekord for 4-årige travere på 1000 meter bane med 1.10.5 som vinder af Prix de Vincennes på Åbergs-dagen.

Inden da havde Muscle Bound også imponeret os her i Danmark, da han som feltets eneste 4-åring vandt sprinteropgøret, Charlottenlund Open på Copenhagen Cup-dagen i 1.12.8a/1600 m – det var før Lunden blev lagt om.

Som åring kostede Muscle Bound ikke mindre end 175.000 dollars på Tattersalls-auktionen i Lexington.

Og det var ikke uden grund, at han kostede så meget.

Muscle Bound er efter Muscles Yankee – Habit – og Habit (Supergill) har været en noget nær fantastisk følhoppe i amerikansk traveravl.

Hun har 12 afkom i startklar alder – de er alle kommet til start, og fem af dem har tjent mere end 100.000 dollars med Civil Action (Pine Chip) i spidsen med 1.1 mio dollars.

Civil Action vandt Peter Haughton Memorial som 2-åring og også med til at dominere de store løb for 3-åringer, hvor han bl.a. blev nummer to i Yonkers Trot og Kentuky Futurity samt nummer tre i Breeders Crown.

Derefter blev Civil Action solgt til Italien, hvor han karrieren fortsatte og han blev bl.a. nummer tre i Eliloppet og senere samme måned nummer to i Elitloppet!

Muscle Bound har således papirerne i orden.

Muscle Bound har en flot væddeløbskarriere, hvor han bl.a. satte verdensrekord – og han har været en tophest på begge sider af Atlanten.

Muscle Bound tilbydes danske opdrættere til den uhørt lave introduktionspris af 0 + 7.500 kr. excl. moms.